fbpx

Как работят търговските торове?

Подобно на селскостопанските торове, търговските торове са химически произведени или са пречистени соли от подземни находища. Повечето търговски торове включват комбинация от калий, азот и фосфор, които помагат на почвата да остане продуктивна. Те вършат работата на природата, като заместват основните елементи в почвата, които са изчерпани чрез събиране на реколтата от растения.

Предимства

Търговските торове могат да имат положителен ефект върху здравето на растенията, като помагат да устоят на болести и нашествия от насекоми. Търговските торове са особено популярни поради способността им да произвеждат бърз, буен растеж на растенията и поради лесното им приложение. С две думи, предимството на търговските торове е, че те вършат работа. Въпреки това, както всеки химически произведен тор, търговските торове имат своя недостатък…

Недостатъци

Най-честият проблем с търговските торове е прилагането на прекомерен азот, често описван като „претоварване с токсичен азот“. Когато се прилагат твърде много, търговските торове могат да изгорят растенията и всъщност да влошат продуктивността на почвата. Те също така могат да бъдат вредни за околната среда под формата на оттичане във водоизточниците и дългото излагане може да бъде вредно за човешкото здраве. Търговските торове също са скъпи, поради което намаляват печалбите на фермерите.

Какво представляват търговските бустери за торове?

Търговските бустери за торове са продукти които карат торовете да работят по-ефективно и ефикасно, като целта е да се постигне по-добър добив на културите, като същевременно се намали броят на необходимите химически торове. Това намалява разходите и отрицателните въздействия от прекомерната употреба на търговски торове.

Как ви помагат

Растенията, подобно на хората и животните, са електромагнитни и следователно се управляват от Периодичния закон. Добрите бустери се състоят от изключително малки частици, наречени „колоидни мицели“. Всеки мицел носи отрицателен електромагнитен заряд, който е способен да привлича, задържа и обменя положително заредени частици (катиони) от магнезий, калций, въглерод, следи от минерали и други хранителни вещества по начин, който позволява на корените да ги абсорбират по-лесно. По-лесно усвояване = по-добро използване на хранителните вещества = по-добър растеж и добив = по-високи печалби.

Вижте широката гама от субстрати и органични торове предлагана от нас.

Количка
Scroll to Top